Hallo iedereen,

Mijn naam is dus Bert, geboren 13/3/84, ik ben samen met Heidi en heb een schat van een plusdochter Imke, die deze zomer 11 komt.

Hoe ben ik in de triathlon terechtgekomen? Dat vragen velen zich nog altijd af vermoed ik 🙂 .

Van mijn 9e tot mijn 21e heb ik maar één sport beoefend en dit was zwemmen, al mijn baantjes heb ik steeds ( samen met Ward Vande Capelle & Pieter Vanhee ) getrokken bij de Meulebeekse zwemclub ( ZTB ).

Reeds tijdens mijn studies en zeker toen ik begon te werken, werd er voor sport geen tijd meer gemaakt en ging ik liever uit ipv te liggen plonsen. Alhoewel ik vermoed dat ik bijna meer rode Wodka gedronken heb dan er water in een zwembad kan, dus toch genoeg geplonst die jaren…

15 augustus 2014 was een kantelpunt. Na de jaarlijkse Izegemse hoogmis was er een pasta avond voor Ward en Karolien. Daar terug aan de praat geraakt met Ward en Pieter en mijn woord gegeven dat ik zou deelnemen op 15 augustus 2015.

Zo gezegd, zo gedaan…materiaal beginnen kopen, begeleiding beginnen zoeken ( bedankt Maarten & Bram ! ) en we konden beginnen werken richting Izegem.

Belofte maakt schuld en 15/08/2015, 20kg lichter en NEE ik heb geen nulleke teveel getypt 🙂 , stond ik aan de start ( en ook aan de finish iets later ). De wedstrijd, de sfeer,… is mij allemaal net iets beter bevallen dan gedacht en straks start ik reeds mijn 4e triathlonseizoen.

2019 wordt reeds mijn 3e seizoen onder de vleugels van Dirk Demaré, super hoe Dirk me stappen voorwaarts doet zetten en me op tijd en stond eens met beide voetjes op de grond zet, top!!

Reeds in mijn eerste zin werden ze vernoemd maar ik wil Heidi & Imke toch eens in de picture zetten want ik ben ervan overtuigd dat iedereen kan beamen hoe belangrijk het is om iemand achter u te hebben die u volledig steunt en er steeds is!