Intussen een aantal weken geleden maar een uitgebreid verslag hadden jullie nog te goed 🙂 Lausanne was normaalgezien mijn voorlaatste wedstrijd en Ieper zou mijn laatste van het seizoen worden. Daags voor Ieper ziek gevallen, niet gestart EN zelfs een volledige week niet kunnen/ mogen werken door een hardnekkige bronchite en constant koorts, geen einde seizoen zoals het hoort dus maar soit, even terug naar Lausanne nog!!

Eind september 2018 ontving ik een mailtje dat ik in Ieper op de 2e plaats geëindigd was in mijn age-group ( 35-39jaar ) en daardoor mocht starten op het EK & WK kwarttriathlon. Het WK wou ik niet missen. Het vond dit jaar plaats in Lausanne, wat nog te doen is qua verplaatsing. Ook de sfeer en beleving wou ik wel eens van dichtbij meemaken.

Donderdagmorgen 29augustus vertrokken we met zijn vijven ( Heidi, Imke, Conny, Danny en mezelf ). Kort na de middag kwamen we in het hotel aan. Een uurtje later ging ik me inschrijven en reed ik een lus over het fietsparcours. Dit zag er heel eerlijk uit, serieus pittige beklimmingen ( van +-12% ) maar ook lange, rechte golvende stukken dus voor ieder wat wils. Op vrijdag wat geluierd en Montreux bezocht, op zaterdag wat losgelopen en de elite wedstrijd live meegemaakt, zotten boel en zoooveel respect voor die gasten!!!!

Bon, goed…tis dan mijnen toer…zaterdag in de vooravond fiets binnengedaan, de plaatselijken Italiaan nog gesteund door ne pasta te eten en bedje binnen. Zondagmorgen, D-day…iets voor 5u ging de wekker en een kwartierke later was er al een volledig stokbrood met confituur binnen, klaar om te vertrekken dus. Alles in de wissel nog es gecheckt, meerdere stresskakskes afgewerkt en klaar om naar de start te vertrekken…8u02 moesten we in het meer van Genève duiken…

Mijn age-group bestond uit 127 starters en we gingen in 2waves van start, jammer, niet één wedstrijd maar soit derin buisen was de boodschap. “on your marks” , nen toeter en weg waren we…Ik waande mij onmiddellijk in Sunparks waar ze juist de golven aangelegd hadden…Wa ne zot golvende zwemproef. Een strak tempo kon ik niet echt vinden MAAR ik ging wel mee met de kopgroep in mijn wave, constant haalden we deelnemers van andere waves in en op deze manier kreeg ik ergens de bevestiging dat ik niet slecht aan het zwemmen was. Als 4e in mijn wave en 10e in mijn age-group loop ik de wissel binnen.

Fiets op en na 500m de eerste klim, efkes volledig op den adem “getorten” maar huppe tis maar een 45km dacht ik…op de lange, golvende stukken had ik een sterk gevoel. Op de steile beklimmingen was het aftellen tot boven maar ik kwam tevreden terug de wissel binnen. Door de verschillende waves wist ik totaal niet waar ik mij ergens in de wedstrijd bevond maar niet denken, gewoon de loopschoenen aan en vertrekken!

Een goeie 10km langs het meer van Genève, klinkt leuk en gezellig…al had ik die “muurkes” ni meegerekend. Iedere ronde waren er 2enorm steile hellingen ( aan het Olympisch museum ). Deze zorgden wel voor de nodige verzuring en het nodige tempoverlies. Maar eerlijk gezegd heel tevreden van mijn loopnummer, de juiste energie en geen verval! Als 24e loop ik tevreden over de finish.

Tevreden? Zeker weten! Ik wist totaal niet wat ik kon en mocht verwachten in een dergelijke wedstrijd en dergelijk parcours. In mijn age-group gingen we met 7 Belgen van start en ik kom als eerste Belg aan, kan ik zeker mee leven! In totaal zijn we met 1161 mannen van start gegaan en ik eindig op de 149e plaats. Het systeem met de verschillende waves heb ik misschien wat problemen mee want ik weet nooit waar ik mij ergens in de wedstrijd bevind maar eigenlijk ist gewoon simpel, knallen en naar niemand kijken…Ik zal er maar gewend aan komen want ook volgend jaar zal ik die waves hebben wanneer ik van start ga in mijn eerste 70.3, komt allemaal goed! 🙂

Bij deze zit mijn seizoen erop, ook mijn trainingen liggen reeds 2weekjes stil na mijn “ziektemomentje”. Straks nog wat rustige trainingen en dan efkes een echte rustperiode vooraleer 2020 voor te bereiden. Bedankt Heidi & Imke om er in Lausanne en ook alle andere wedstrijden terug te zijn!! Super bedankt Conny & Danny om mee te gaan naar Lausanne en ook vele andere wedstrijden!! Bedankt ma & pa om terug geen enkele wedstrijd te missen! Bedankt broeder, schone broers, schone zusters om te supporteren. Bedankt ook Kenneth & Shana om er vele wedstrijden bij te zijn EN machtige foto’s te maken!!! Bedankt ook iedereen die ik misschien vergeten heb 🙂

En last but not least, bedankt Izegemse triathlon club EN ALLE SPONSORS om mij te steunen, voor de leute en het amusement, kortom BEDANKT om de beste club vant land te zijn!! DIKKE dikke merci ook Dirk ( & Patty ), bedankt om mij ook dit jaar terug beter te maken, bedankt om er te zijn als coach EN als mens, TOP, op naar volgend jaar!

Bedankt allemaal om een gans seizoen mee te volgen, ciaaaaooooooo!

One Comment on “WK @ Lausanne

  1. Bert een super verslag en een super prestatie het hele seizoen .Kijken al uit naar volgend jaar maar nu eerst bekomen en genieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *