www.fotokenneth.be

15augustus…DE triathlondag van het jaar…Izegem staat in gans België gekend als DE gezelligste, sympathiekste en uiteraard BESTE triathlon van het seizoen!! Laat het nu toevallig ook deze wedstrijd zijn die mij ertoe aangezet heeft terug te beginnen sporten. Na verschillende jaren aan de zijlijn was het op 15/08/2015 mijn eerste triathlon ooit ( toen nog een niet – stayer wedstrijd )

4jaar later opnieuw van de partij en uiteraard wil iedere ITC’er zich extra tonen in deze thuiswedstrijd. Na heel wat gezever en gelach de laaste week voor de wedstrijd kwam ik aan de start met nummer 1, wat heel stiekem misschien toch nog wat extra stress bezorgde. ( maar dat was waarschijnlijk ook de bedoeling he Kasper en Frank 🙂 ) Een stayerwedstrijd is niet mijn favoriet maar ik had er wel zin in dus let’s do this!

Ook dit jaar werd Izegem geplaagd door blauwalg en ook dit jaar wist de Izegemse Triathlon Club dit schitterend op te lossen door de zwemproef apart te laten doorgaan in de Gavers en zo wel een triathlon te behouden, nogmaals chapeau en respect voor de ganse organisatie!!

De wedstrijddag begon bewolkt maar het zag ernaar uit dat we het droog gingen houden maar wel gingen moeten afrekenen met nogal wat wind. Het zwemmen…verliep super tot aan het keerpunt, vanaf dan was het precies storm op zee en zorgde de tegenwind voor serieuze golven en lastig zwemmen. Toch kon ik me mooi nestelen in het eerste achtervolgende groepje na de 4 koplopers. Als 10e kom ik uit het water. Jip, supergoed gezwommen MAAR het fietsen beloofde niet simpel te worden want zo goed als alle topfavorieten liggen op een zakdoek voor mij ( Kasper Lagae, Matthias Allegaert, Hannes Cool,…)

www.fotokenneth.be

Het fietsen dan…dit was vanaf de eerste meter alles of niks. Hannes vertrok 5 secondjes voor mij dus was het voor mij “heel simpel”. Naar het wiel van Hannes proberen te gaan en zo naar de rest van de groep rijden ofwel “inhouden” wetende dat er nog heel wat sterke fietsers van achteren komen. Tot een 3tal kilometer mij aan plan A gehouden maar dan toch beseft dat ik ging moeten overschakelen naar plan B 🙂 . Op het einde van ronde1 kwamen Pieter, Gianni, Dennis en Tijl bij mij aansluiten en kon ik de resterende 2 fietsronden met hen afwerken en konden we er ook voor zorgen dat er niemand terug kwam ( enkel Brecht en iemand van Lentriac kwamen net voor de 2e wissel nog aansluiten ). Het moet gezegd: de teamspirit in onze “fietsgroep” was uitmuntend!!! Ik ben er zeker van dat sommigen net iets sneller konden maar er toch voor gekozen hebben met zijn vijven samen te blijven tot aan het lopen. Mijn laatste stayerwedstrijd dateert reeds van 15aug 2018 dus veel ervaring heb ik in dit soort wedstrijden niet. Ik kan het dan alleen maar toejuichen dat er zo een goeie teamgeest bestaat, TOP en merci gasten!!

www.fotokenneth.be

Als 13e begon ik te lopen en de meest frisse benen waren ergens op één van de brugjes blijven liggen. Het vele optrekken na de bochten, telkens de bruggen oprijden, ik voelde het wel. Toch kon ik een constant tempo vinden en als 14e finishen. Heel tevreden over mijn wedstrijd, al komt mijn goeie loopconditie niet altijd naar boven na het fietsen merk ik.

www.fotokenneth.be

Op naar Zwitserland nu waar ik op 1sept in Lausanne van start ga op het WK non drafting 1/4 triathlon voor age groupers.

Bedankt opnieuw Heidi & Imke, bedankt alle maar dan ook ALLE supporters!!! Net dat maakt Izegem top, overal gesteund en toegejuicht worden is uniek! Bedankt Kenneth voor de opnieuw machtige foto’s! Bedankt opnieuw Dirk voor de begeleiding en bedankt ITC voor de steun! Dikke proficiat Kasper & Jasper om het podium te vervolledigen EN dikke proficiat Charlotte, Ine en Jonie om voor een volledig “Izegems podium” te zorgen. Succes ook Ine met alles wat je nog zal ondernemen!

Op naar Lausanne en 2weekjes later Ieper om het jaar af te sluiten.

Bedankt voor het lezen!

Ciaoooooooooooooooo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *