Intussen een maandje geleden maar op 30juni ging ik van start in de 1/4 non-drafting triathlon te Eeklo. 2 weekjes daarvoor super ontgoocheld Kortrijk verlaten na enorm pijnlijke steken in mijn rechterzij. De twee trainingsweken na Kortrijk verliepen perfect en met iets meer stress, een goeie conditie en enorm veel goesting vertrok ik richting Eeklo.

Reeds enkele warme dagen achter de rug en dus werd het vermoeden onmiddellijk bevestigd, het zal een non – wetsuit race worden. Alles klaarzetten in de wissel, wa babbelen met Kasper & Pieter en we konden naar de start vertrekken. Raar maar waar, deze keer naar de start ZONDER stresskakske, het belooft een speciaal dagske te worden… 🙂

www.fotokenneth.be

Het zwemonderdeel was 1km in rechte lijn dus was het eventjes wandelen tot de start. We konden het water in en iets later werden we op gang geschoten. Ik zag een treintje met 5man op links vertrekken. Persoonlijk voel ik mij beter wanneer ik rechts adem hap maar daarvoor lag ik aan de verkeerde kant van dit groepje. Opschuiven naar de andere kant van de groep dus, CHECK! Die “move” had net iets te veel energie gevraagd, na een 300m moest ik hen laten gaan en heb ik de resterende 700m alleen gezwommen. Niks of niemand voor, niks of niemand achter… Conclusie van dit zwemnummer, misschien toch beter ni zo autistisch zijn en ne keer links ademen ook 🙂 Al bij al een goed zwemnummer, ik kom als 6e uit het water en Pieter ( Vanhee ) volgt op een 12sec. We wissel allebei vlot, Pieter net iets vlotter dan mij en lopen zij aan zij de wisselzone uit.

De eerste kilometer blijf ik achter Pieter hangen maar merk dat ik met momenten te dicht kom en mij toch wel goed voel op de fiets. Ik beslis hem te passeren en mijn eigen tempo te rijden. De 1e ronde ( 2fietsrondes in totaal ) blijven wij op plek 6 en 7 rijden. In het begin van de 2e ronde passeert een groepje met 3man die ik een 2tal kilometer probeer te volgen maar dan toch opnieuw beslis mijn eigen tempo te rijden. Als 9e dus de loopsavatten aan voor 3 rondes in een intussen zonnig en warm Eeklo!

De eerste meters was ik nog voorzichtig, zeker met Kortrijk in mijn achterhoofd. Nogal snel voelde ik dat het goed zat en kon ik mijn tempo opdrijven en ook vasthouden. Ergens in de 2e ronde passeert er mij nog één iemand maar ik kon super voldaan finishen op een 10e plaats, YES! En zoals ik in het begin zei, het beloofde een speciaal dagske te worden 🙂 Een resultaat dat ik wel ergens nodig had en ook bevestigt dat mijn conditie goed zit en Kortrijk enkel een tegenslag was! Mijn zwemmen was goed, al merk ik dat ik zonder wetsuit iets meer tijd toegeef. Mijn fietsen zat super en blijf ik superhard op trainen, de maand juli sluit ik af met een kleine 1200fietskilometers. Ook mijn lopen was goed en geeft me vertrouwen.

Bedankt opnieuw Heidi & Imke voor de steun voor, tijdens en na de wedstrijd! Bedankt ook ma en pa om er terug bij te zijn! Bedankt ook Marc, Corinne en Lore voor de hulp en het supporteren! Bedankt Kenneth en Shana voor het afkomen EN voor de opnieuw fantastische foto’s!! Ook opnieuw bedankt Dirk, topcoach. Ik blijf het zeggen! 🙂

Eerstvolgende wedstrijd is DE thuiswedstrijd op 15aug. Enja, het mag en moet gezegd…opnieuw een dikke pluim voor EFC-ITC die er opnieuw voor zorgt dat deze wedstrijd een triathlon blijft!! Chapeau, hier kunnen velen een voorbeeld aan nemen!

Bedankt opnieuw om te lezen en te volgen en tot in IZEGEM !!!!!

Ciaoooooooooooooooooooooooooooo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *