www.fotokenneth.be

1/4 non-drafting Kortrijk. Een wedstrijd die voor het 3e jaar op rij op mijn kalender stond en ik zeker niet wou missen. Een selectief fietsparcours met een kleine 500hoogtemeters, een pittig loopparcours en het zwemmen aan de broeltorens maakten er dit jaar een echte topwedstrijd van!!

Na de wedstrijd in Meer had ik serieus wat vertrouwen getankt en had ik wel zin in deze wedstrijd dichtbij huis, samen met heel wat Efc – Itc’ers. Zondagmiddag aangekomen, alles klaargezet in de wissel, jaja zeker weten het klassieke “stresskakske” en we konden naar de start vertrekken. Nog vlug eventjes opwarmen met de Pieter, wetsuit aan, gelleke binnen en we zijn klaar!

Een volledig uitverkochte wedstrijd ( een 360 individule starters ) zou voor iets te veel chaos zorgen bij de start en daarvoor zorgde de organisatie voor een rolling start, voorafgegaan door een 30tal mannen en een 15tal vrouwen die WEL samen van start gingen.

Om 14u27 konden we het water in en om 14u30 werden we op gang geschoten. De eerste 100 a 200m waren gebruikelijk chaotisch en zocht iedereen zijn tempo. Vanaf dan kon ook ik mijn ding doen en vond ik de goede voeten om de rest van de 1000m te volgen. Door de breedte van de Leie had ik het gevoel dat iedereen wat zijn richting koos dus deed ik dat ook. Een 1000m later kroop ik als 12e uit het water en door een goeie wissel kon ik als 9e de fiets op.

www.fotokenneth.be

Op de fiets onmiddelijk luid aanmoedigd door de vele aanwezige supporters, super!!! Heel eventjes op adem gekomen maar snel in mijn tempo geraakt. Op de eerste echte helling ( “Kulakberg” ) werd ik bijgehaald door een 5tal personen en de eerste ronde van +-22km hebben we samen afgewerkt. Na de passage door het centrum terug richting Kulakberg werden we bijgehaald door Ruben Van der Haeghen ( die uiteindelijk supersterk 6e finisht, respect Ruben!! ) en aanpikken was geen optie 🙂

De rest van de tweede ronde bleven we met hetzelfde groepje rijden, al werd het moeilijker en moeilijker om alle lijnen correct te blijven rijden door de deelnemers uit de latere startwaves. De laatste 5km de voeling daardoor iets verloren en zo als 16e mijn loopschoenen aangetrokken met nog een 4-5tal plaatsen op een zakdoek voor mij.

www.fotokenneth.be

De stage in Nice en de harde krachttrainingen werpen duidelijk hun vruchten af en met een 18e fietstijd in dit deelnemersveld en parcours mag en kan ik momenteel zeker tevreden zijn! Merci Dirk en nogmaals merci Pulso voor de fietspositie!!

De eerste loopmeters voelde ik een zwaar gevoel in mijn onderbuik maar ik had er wel vertrouwen in dat het ging goedkomen, efkes op adem komen en dan gaaaaan. Dat “efkes” bleef duren en de pijn ( in mijn rechterzij ) was niet meer te verdragen, alsof ze er met een mes in porden. “Dedju toch, dat kan hier niet he, zo goed in de wedstrijd zitten en nu dat…”. Een 4tal keer echt moeten stoppen, vooroverbuigen, achteroverbuigen, niks dat een oplossing bracht. Nogmaals dikke merci ook Bart Becquart voor de hulp en de tips. Na een volgende maal de bevoorrading te passeren een beker deftig naar binnen gegoten en vanaf toen begon het wel te beteren. Al was het maar 1 ronde meer, ik vond terug een deftig tempo en kon mijn laatste kilometers nog afwerken aan 3.45min/km wat me enigszins nog wat vertrouwen gaf. De conditie zit goed, de benen waren nog goed maar “iets” in mijn rechterzij gunde het mij vandaag duidelijk niet.

Op een 29e plaats gefinisht, totaal maar TOTAAL niet waarvoor ik gekomen was, ik was goed voorbereid, ik zat in de wedstrijd maar kon gewoon niet door die pijn heen lopen, DJU TOCH. Zwaar ontgoocheld efkes bekomen in de finishzone, inclusief emo momentje…

Heb ik iets wat te veel “Leie water” binnen gehad? Zou kunnen want met momenten kreeg ik wel serieuze slokken binnen. Zit of zat er iets in mij te broeden? Kan ook want vandaag ( maandag ) zitten 2collega’s van mij thuis met een buikgriep. Soit ik kan en ga er ook niet blijven over piekeren en ga het positieve meenemen naar Eeklo op 30juni. Mijn zwemmen is goed, mijn fietsen voel ik mooie progressie en ben ik supertevreden over. Ook mijn lopen is op training en de laatste wedstrijden zeker ok maar nog iets anders besliste gisteren over mijn resultaat, DJU!!

Ik wil zeker iedereen maar dan ook iedereen bedanken die gisteren gesupporterd heeft. Jullie waren echt super!!! Familie, vrienden, itc’ers, het was de max om zo aangemoedigd te worden en ook al heb ik eventjes getwijfeld om de handdoek te gooien, voor jullie kon en mocht ik dat zeker niet doen. Dikke dikke merci allemaal!!!

Een dikke merci terug Heidi & Imke voor de steun, het supporteren en de foto’s en ook om mij eventjes in “mijne wereld” te laten na de wedstrijd!! Bedankt ook Danny voor de stand en tussentijden door te geven.

Bedankt Kenneth ( www.fotokenneth.be ) voor de machtige foto’s, we zien dikwijls mooie foto’s passeren na de wedstrijden maar de uwe steken er met kop en schouder bovenuit, sjiek!!

Ook een dikke proficiat alle itc’ers, fier om van zo een club deel te mogen uit maken!! Ook opnieuw proficiat aan Kasper met uw podium, terug beire beire sterke wedstrijd!!

Op naar de laatste van deze wedstrijdperiode, 30juni Eeklo.

Bedankt voor het lezen en tot dan!

Ciaaaooooooooooo

www.fotokenneth.be

4 Comment on “Kortrijk…DJU TOCH!!…

  1. Prachtig geschreven en nu met veel moed naar Eeclo we zullen er zijn

    1. Bedankt he!

  2. Super gedaan Bertje
    Wij zijn trots !!
    Peter Annick en de kids

    1. Bedankt en super bedankt om te komen supporteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *