Voor het 4e jaar op rij had ik mij ingeschreven voor de wedstrijd te Meer. Waarom ga ik naar “het verre Meer” als er wedstrijden zijn in Roeselare en Bredene dezelfde dag? ( 2juni ) Meer is de enige non-drafting wedstrijd die dag en het parcours ligt me wel:

1 lus zwemmen ( in het meer van Meer jip 🙂 ) , erna 3 biljartvlakke fietrondes met per ronde een 3tal bochten en daarna 4 even vlakke looprondes.

Een drietal weken terug had ik na de wedstrijd in Geel een dubbel gevoel (supergevoel op training EN in de wedstrijd maar toch niet echt de plaats waarnaar ik streefde ). De afgelopen 3weken zeker niet bij de pakken blijven en goed en verstandig doorgetraind. In Geel merkte ik dat ik ( zeker op de rechte stukken ) teveel naar voren bewoog op mijn zadel en besliste ik om mij te laten “herzetten” bij PULSO. De fietstrainingen nadien en het fietsnummer in Meer voelde ik echt wel het verschil en hierbij wil ik nogmaals Pulso EN Ruben bedanken!!

Alle voorbereidingen verliepen perfect tot de maandag voor de wedstrijd. In het zwemmen smorgens voelde ik lichtjes mijn rug en toen ik ‘savonds mijn looptraining wou afwerken, was dit niet te doen van de (lage) rugpijn, nog nooit gehad maar dit voelde niet goed. Op dinsdag nogmaals proberen lopen tot Dirk me aanmaande te stoppen en de rest van de week te rusten… Nogmaals dikke merci Dirk om mij met mijn voetjes op de grond te zetten en mij “stil te leggen”. Enkele daagjes rust, een kersenpitkussen en een behandeling bij de kinesist ( bedankt Nonkel Marc ) en de zaterdag had ik er wel terug zin in!!

Veel zomer hebben we in 2019 nog niet meegemaakt maar het werd al een paar dagen voorspeld en jip, het was van dadde. 2juni HOOGZOMER met meer dan 30graden. Dedju NOG meer stress dan anders…:-) want ik dacht al aan de warmte in het loopnummer.

De zondag kort voor de middag in het warme, heel warme en winderige Meer aangekomen, alle materiaal klaargezet en na wa zottigheden met Kasper en het klassieke “stresskakske” stonden we klaar aan de start met nog een 215tal anderen.

Een beachstart dus efkes lopen, duiken in het water en weg waren we voor 1000m “afkoelen” waarin we 4 boeien moesten passeren. De eerste 100m wat last van “drummers” maar erna goed tempo gevonden en de eerste boei als 4e gepasseerd ( met Kasper op kop ). Na het passeren van de laatste boei lag ik nog steeds in 4e positie en merkte een 5e man op die een iets andere route nam dan wij. Ik heb eventjes getwijfeld welke route de beste was en daardoor verloor ik de voeling met de leiders. Zo ben ik samen met die 5e man uit het water gekomen op een 30sec van leider Kasper en kan ik zeker tevreden zijn van mijn zwemnummer.

Thx voor de aanpassingen PULSO & RUBEN !!

Als 5e ben ik de wissel uitgelopen met de fiets in de hand en door net iets te veel gesukkel met mijn rechterschoen passeert er mij onmiddelijk eentje. Enkele kilometers later haal ik deze terug bij en fiets ik met een goed gevoel rond. In de helft van de eerste ronde komen 2 stoomtreinen voorbij en “aanhaken” was geen optie. Iets later, op het einde van de eerste fietsronde komen Hans Verbist en Brecht Reynders mij voorbij. Deze wou ik niet laten rijden en heb ik dan ook niet gedaan. Ook de 2e en 3e ronde kon ik ( welliswaar op 10m ) volgen en begon ik dus in 9e positief te lopen.

Net als in het zwemmen en fietsen vond ik ook hier onmiddelijk een goed tempo en speelden we hier en daar haasje over. Tijdens het loopparcours kruisten we elkaar redelijk veel en zag ik enkele sterke lopers stilaan naderen…Ik zag intussen ook hoe Kasper “comfortabel” aan de leiding liep en dit ook mooi afgerond heeft, sjiek gedaan!!! De eerste overwinning maar zeker niet de laatste! In de 3e loopronde liep ik in 11e positie met de top10 nog altijd in zicht maar in de 4e en laatste ronde kon ik niet meer terug komen EN haalden er mij nog 2 sterkere lopers in. 13e plaats ( op 23sec van 10e plaats ) en zonder twijfel mijn sterkste wedstrijd!! Ben ik ontgoocheld dat ik de top10 “laten schieten” heb? Eigenlijk niet! Ik heb alles gedaan wat in mijn mogelijkheden lag en moet toegeven dat er nog enkelen een sterk eindschot in hun mars hadden.

Om het met Piet zijn woorden te zeggen, wat hebben we geleerd na de wedstrijd van Meer :

  • Dat warm was!!
  • Dat mijn zwemmen goed zit ( sinds februari doe ik 1zwemtraining per week extra tov vorig jaar )
  • Dat ik mooie stap in mijn fietsen gezet heb afgelopen winter( afgeklokt aan een gemiddelde van 40,3km/u )
  • Dat de wedstrijd misschien 800m te lang was was voor een top10 plaats 🙂
  • Dat Ruben EN Pulso goed werkt geleverd hebben, positie voelt goed aan en ik heb ook een beter gevoel als ik van de fiets stap, TOP gedaan dus!!
  • Dat de PHIL eindelijk die overwinning beet heeft en dat hij nu vertrokken is voor een mooie reeks!
  • Dat goed is dat de rug weer ok is en ok blijft!!!!

Bedankt ook opnieuw Heidi & Imke voor de toffe fotos, de steun en het supporteren! Bedankt ook ma & pa om terug mee te gaan! Bedankt aan de supporters vanop afstand en zeker ook nen dikke merci Dirk & Patty

De wedstrijd in Meer en de trainingen sindsdien geven wij wel het nodige vertrouwen en de goesting voor Kortrijk aanstaande zondag waar we zullen proberen de stad in groen – zwart te kleuren met zoveel EFC – ITC leden!!

Bedankt opnieuw voor het lezen en tot in Kortrijk!!

Ciaaaooooooooo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *