Mijne grootste, kleinste supporter. Als ze maar kan meegaan, helpen, supporteren, MACHTIG!

2019 is mijn 4e triathlonseizoen, de 3 voorbije jaren startte ik steeds mijn jaar in Meer ( begin juni ). Dit jaar was er reeds het BK ploegen & het clubkampioenschap. Geel heb ik op mijn agenda geplaatst om iets vroeger in het seizoen wedstrijdritme op te doen en om te weten waaraan nog extra moet gewerkt worden richting juni…( Meer – Kortrijk – Eeklo )

Op zondagmorgen vertrokken voor een tripje van 1u30 en rond de middag aangekomen in het redelijk zonnige maar niet al te branderige GEEL. Mooie deelnemerslijst, een 240 deelnemers en geen “pannenkoekenveld”, ik heb er wel zin in! De nodige voorbereidingen ( inclusief stresskakske ) gedaan en rond 14u25 de koude vaart ingesprongen. Mij naast Kasper gelegd en beiden beseften we dat het water verdoeme koud was ( 15,3gr ).

14u30 en we waren vertrokken…ik had onmiddelijk een strak tempo te pakken en stilaan schuif ik samen met Kasper op naar rechts waar er zich een mooi treintje vormde. Toen ik na een 200 a 300m Kasper schoolslag zie zwemmen, vreesde ik dat hij toch net iets meer last had van de kou. (achteraf gezien had hij een paniekaanvalletje…maar hij heeft zich meeeeeeer dan herpakt gedurende de wedstrijd, knappe 4e plek PHIL, sterke wedstrijd!!!! ). Ik kan me voor de rest van de zwemproef in een groepje nestelen en kom op een 15e plaats uit het water. Tevreden van mijn zwemproef, das zeker!

Huppe, diene fiets op en stampen maar want windstil was het niet. Efkes op adem komen, tempo zoeken EN vasthouden :-). Ik voel me goed, zie niet veel volk terugkomen en diegene die terugkomen kan ik in het vizier houden. Jip mijn trainingsarbeid op de fiets afgelopen winter loont, thx Dirk!! Ik kom ergens rond een 20e plaats de wissel terug binnen…”Kom, die loopsavatten aan, da zit hier nog steeds goed” ( op voorhand, rekeninghoudend met het deelnemersveld, had ik hier een top20 vooropgesteld ).

De meest frisse loopbenen waren het niet maar klagen kon ik zeker niet. Vanaf de 2e kilometers begon men mij langs alle kanten in te halen en mijn tempo ging nochtans NIET naar beneden. Ben ik hier in ne plaatselijke loopwedstrijd terechtgekomen of hebben die andere ook gefietst? Dedju zeg, aanpikken was geen optie en die bedenking heb ik, mijns inziens, te veel moeten maken…34e plaats, ik was voor iets meer naar GEEL gekomen.

Vandaar de titel “dubbel gevoel”, op zich ben ik tevreden van mijn wedstrijd. In het zwemmen was ik “mee” en heb ik mij niet moeten opblazen –> mn zwemmen is op niveau. In het fietsen verlies ik iets maar oh zo veel minder dan afgelopen jaar, supertevreden dus!! Mijn lopen voelt super op training, lactaattesten tonen ook mooie progressie maar de anderen liepen gewoon beter vandaag, so be it! Had ik echt slecht, gezwommen, slecht gefietst of slecht gelopen…dan kon ik het een betere plek geven maar het was gewoon een wedstrijd van een heel deftig niveau, daar moet ik mij bij neerleggen en hup, op naar de volgende!

Uitkijken naar de maand juni nu maar eerst nog enkele weekjes stevig trainen en zorgen dat GEEL daar doorgespoeld kan worden 🙂

Bedankt “mijne smoef” voor de mooie foto’s, steun en om er steeds bij te zijn! Bedankt ook ma en pa om terug mee te gaan en dankewel Imke voor de mooie fotos en het supporteren!! Ook bedankt Oshin en Marcel 🙂 , Imke heeft een topdagje gehad!

Dikke proficiat Charlotte, sterk gedaan!!! De Belgische kampioene op de sprintafstand kloppen, je hebt het niet cadeau gekregen, 2019 wordt nog beter dan 2018, TOP!!

Merci Dirk & Patty voor de steun vanop afstand, zelfs bij het overlijden van uw mama zo betrokken zijn, TOPcoach en vooral TOPMENS!!

Bedankt iedereen terug voor het volgen en dat we er in juni ne lap mogen opgeven!

Ciaooooooooo

2 Comment on “Dubbel gevoel na 1/4 GEEL

  1. knap verslag !!! Proficiat Bert
    Niet twijfelen , je bent over de volledige lijn sterker geworden dan in 2018.
    Komende seizoen zal je dat nog zeker merken !!!!
    keep up the good work !

    1. Bedankt Dirk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *