www.fotokenneth.be

Een tijdje terug had ik mijn eerste blogje geplaceerd, veel “zinnigs” wist ik toen nog niet te vertellen maar daar is stilaan verandering in gekomen.

In de loop van april hebben we met een toffe bende Itc’ers Nice een weekje onveilig gemaakt en daar dan ineens een trainingsstage aan gekoppeld. Achteraf gezien kan ik alleen maar positief terugkijken op mijn stage, iedere dag de 3 disciplines getraind dus meer hoeft dat niet te zijn. DE streek om te fietsen, hoogtemeters gegarandeerd en supermooie beklimmingen. BEDANKT Pulso, BEDANKT Flamme Rouge om alles daar in perfecte banen te leiden. Voorbereiding van de ritten, bevoorrading voor / tijdens en na de ritten, planning…We konden echt een weekje leven en trainen als een prof, SUPER!! En niet te vergeten, de vrouwkes…BEDANKT om ons ook op tijd en stond te “voederen”, deze foto zegt genoeg…TOPweekje!!

Voedertijd na een fietstraining

Op 20april met een goed gevoel terug naar België, heel wat zwem-fiets en loopkilometers rijker en zin om het seizoen te starten. Heel lang liet die start niet op zich wachten –> 28april BK Ploegentriathlon. Ploegje bij de mannen zag er als volgt uit : Pieter Vanhee, Hannes Cool, Dennis Dieussaert, Matthias Allegaert, Jasper Sabbe, kapitein Kasper Lagae en jip ik was diene 7e man tussen die KANJERS. Alle 6 strijden ze wekelijks voor het podium en de overwinning dus kan iedereen zich wel inbeelden dat dit wel “een beetje” stress bij me opwekte. Maar ik heb een goeie stage gehad, ik voel me goe, huppe let’s do this!!

Zondagmorgen 28april, …water te koud om in te zwemmen en zwemproef in het plaatselijke zwembad. Dedju, changement des plans dus NOG een beetje meer stress maar komt goed :-). Alleen het gure herfstweer…da komt NIET meer goed maar soit GAAAAAN en niet te veel nadenken! Zo gezegd zo gedaan, om 16u28 heeft Jasper de groen-zwarte brigade in gang gezet, ik zwom in Jaspers voeten en in mijn voeten de 5 kanjers. Nu en dan moest ik serieus diep gaan om Jaspers tempo te kunnen volgen maar Jasper heeft een super zwemproef afgelegd, nu en dan es efkes ingehouden, versneld… TOP! Op het bruggetje richting wisselzone wat op mijnen adem getrapt en niet superfris aan het fietsen begonnen. Om een verhaal niet onnodig langer te maken dan nodig…na een 4tal kilometer was het over en uit voor mij…dit ging ECHT te hard en hiervoor ben ik nog niet sterk genoeg. Serieus ontgoocheld in mezelf, zeker wel!! Ik had wel gevreesd dat ik niet de volledige fietsproef ging kunnen volgen maar gehoopt iets langer mee te gaan. Toen na de 2e ronde Pieter ook moest passen, besefte ik dat het ECHT hard ging want “de Pietn” kan verdoeme een stukske hardrijden, dat heeft hij al meermaals bewezen!! Enkele fiets en loopkilometers later komen we met ons team op een 7e plaats terecht wat ( in mijn ogen ) voor 90% te danken is aan het fenomale fietsnummer ( 44km/u gemiddeld wat goed was voor een 2e fietstijd algemeen). Jip Matthias, GE ZIJT EEN BEEST!! Voor mij een leuke ervaring maar efkes een mentaal klopje, dit geef ik gerust toe! Niet te vergeten, nogmaals een dikke proficiat aan het damesteam met hun bronzen plak, sjiek!!

Ook al is de foto VOOR de wedstrijd genomen, hij illustreert meer mijn gevoel van NA de wedstrijd 🙂 Bedankt voor de foto Patty

Veel tijd om te zitten “dutsen” was er niet, enkele dagen later wast weer hoogdag –> 1mei clubkampioenschap EFC – ITC!! “memorial Luc Ingelbeen” Supertevreden van mijn winter, ook van mijn stage maar na Doornik zat ik toch nog met enkele vraagtekens. Tijd dus om mezelf die “boost” te geven die ik nodig had. Het zwemmen gebeurde in het zwembad in de voormiddag en daar kan ik tevreden over zijn. Misschien gehoopt op een iets snellere tijd maar 6min31 en een 7e zwemtijd, jip ik zit in de wedstrijd! Eventjes tussendoor, Charlotte zwemt hier een 4e tijd algemeen…RESPECT! In de namiddag gingen we volgens zwemtijd van start met onze tweewieler en ik had er wel zin in.

START, een bocht naar links en onmiddelijk een recht stuk, ik nader redelijk snel op Tijl en ga erop en erover ( dat dacht ik althans want de volledige 22km hebben we constant haasje over gespeeld…). Iets later passeren Brecht Gravensteyn en Ruben Van der Haeghen ons en nog maar een poging doen om mee te gaan was zinloos! Tijl en ikzelf werden bijgehaald door Bart Becquart en Pieter Vanhee en iets in mij zei dat ik die niet mocht laten rijden :-). De resterende fietsproef “samen” afgewerkt en met zijn vieren de wissel in dus. Pieter vertrekt als een raket op zijn loopsavatten, jip diene vogel is gaan vliegen…Supersterk gelopen Pietn!!!

Net zoals in het fietsen blijft Tijl lange tijd in mijn zog, ook nadat we Bart gepasseerd zijn. Het mag EN moet zelfs gezegd, Tijl heeft verdoeme ne goeie winter achter de rug, mooie stappen gezet, chapeau!

Bij het ingaan van de 2e loopronde kon ik stilaan Tijl achter mij laten en Brecht nog inhalen om zo op een 8e plek uit te komen. Hier had ik op voorhand voor getekend, iedereen voor mij heeft zijn plek niet gestolen en is zeker en vast beter dan mij dus happy me en Doornik is doorgespoeld! Blij om te voelen dat ik afgelopen winter terug enkele stappen voorwaarts gezet heb. Thx Dirk, toptrainer, ik kan het niet genoeg zeggen! Laat het seizoen maar starten nu…

Een dikke proficiat aan de papa in spé Hannes met de overwinning, alsook aan Kasper en Matthias!! Een podium waar menig andere wedstrijden alleen kunnen van dromen…

Nogmaals een dikke merci aan Kenneth Lambrecht ( Fotokenneth ) voor de prachtfoto’s van het Clubkampioenschap!

www.fotokenneth.be

Momenteel ziet mijn planning er als volgt uit :

12mei 1/4 non drafting GEEL

2juni 1/4 non drafting MEER

16juni 1/4 non drafting KORTRIJK

30juni 1/4 non drafting EEKLO

10aug BK 1/4 drafting WUUSTWEZEL

15aug 1/4 drafting IZEGEM

1sept WK 1/4 age groupers LAUSANNE

15sept 1/4 non drafting IEPER

Bedankt om te volgen en tot op één van de wedstrijden!!

Ciaaaoooooooo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *